Liedon museo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liedon museo

Liedon museo huolehtii Liedon kunnan museotoimen tehtävistä. Museon hallinnosta vastaa Nautelankoski-säätiö. Museon yksiköt ovat Nautelankosken museo ja Tarvasjoen kotiseutumuseo.

https://www.liedonmuseo.fi/

Museon toiminnan rahoitus on kolmikantainen: osa muodostuu valtionosuuksista, osa Liedon kunnan myöntämästä vuosittaisesta avustuksesta ja osa museon hankkimasta omatoimisesta rahoituksesta. Museossa työskentelee kaksi museoammatillisen koulutuksen saanutta henkilöä vakituisesti ympäri vuoden. Lisäksi erilaisilla projekteilla ja hankkeilla pystytään toimintaa laajentamaan erityiskohteisiin. Kesällä museokohteissa oppaina työskentelee lietolaisia nuoria. Vapaaehtoistyöstä on vuosien mittaan muodostunut museolle eräänlainen kivijalka; vapaaehtoisina työskentelee museossa eri alojen asiantuntijoita, jotka puolestaan opastavat uusia vapaaehtoistyöntekijöitä museotyön pariin.
Liedon museon verkkosivuilta löydät tietoa Liedon museon historiasta, henkilökunnasta, kokoelmista ja tutkimuksesta. Sivuilta löytyvät museoissa esillä olevat näyttelyt ja avoinna olot kuten myös ajo-ohjeet, karttalinkit ja bussiaikataulut kohteille. Yhteydenottolomakeen avulla asioit helposti museon kanssa, se on myös mainio paikka antaa palautetta. Liedon historiaa on avattu eri näkökulmista, ympäristöstä kiinnostuneille on tarjolla tietoa Liedon muinaisjäännöksistä ja kulttuuriympäristökohteista.